top of page
  • Foto van schrijverOld-Skool Tattooing

Coveren of restaureren!!!.


De laatste tijd komen er veel klanten de shop binnenlopen met de vraag om een oude tattoo te laten coveren, nu zit hier werk bij wat gezet is door thuiswerkers die zichzelf tattoo artist noemen en een goedkope tattoo set gescoord hebben op internet en wat zeker gecoverd dient te worden want daar is geen opknappen meer aan, maar er komen ook klanten binnen met een fraai kunstwerk op hun huid gezet in de vorige eeuw door de tattoo meesters van die tijd.


Veelal zie ik tattoos langskomen die gezet zijn in de jaren 90 in de hekelstraat in Alkmaar (zelf heb ik ook een aantal van deze prachtige kunstwerken in mijn huid staan uit die tijd) de shop waar vele uit die tijd heen gingen om een kunstwerk te laten vereeuwigen in hun huid door Ron Rijks of Dean Saunders sr. Geregeld heb ik nog erg leuke gesprekken met klanten die ook getatoeëerd zijn in de hekelstraat en fantastische verhalen komen weer boven, eerst in de kleine shop en later in de grotere zaak die nog steeds gevestigd is in de hekelstraat maar met een andere eigenaar en kijken daar allemaal met charme op terug want dat was een hele andere tijd

als waar we nu in leven.


Het werk uit die tijd door de oude tattoo meesters is ondertussen zo'n 30j oud en meegegaan met de tijd en wat vervaagd, ik vind dit prachtig want een tattoo groeit mee met je leven maar sommige vinden dit niet meer mooi en willen er wat overheen laten zetten....ik zeg NEEEEEEE... zo zonde om een prachtig kunstwerk te laten verdwijnen. Je tattoos zijn het verhaal van je leven en ik vind dat je deze bij je moet dragen tot de dag dat je deze aardbol verlaat.


Mijn mening is restaureer deze prachtige stukken zodat ze weer jaren mee kunnen en zodat de stijl/kunst van die tijd niet verloren gaat. Een van Gogh of een Rembrandt wordt ook niet gecoverd omdat er een schilfertje verf vanaf valt of wat verkleurd maar dan ook onderhanden genomen zodat deze weer mee kan en de kunst van deze meesters ook niet verloren gaat.


Een fris lijntje, nieuwe schaduw en een vers kleurtje in je old skool tattoo uit die tijd en met de technieken van nu komt de tattoo opnieuw tot leven en is weer prachtig gerestaureerd om de tand des tijds te overleven

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page